7 hasznos tipp, hogy a telefon kevésbé legyen fárasztó a szemnek!

Megosztás

Okostelefon
Forrás: nytimes.com

Ha mi is bekerültünk azon emberek közé, akik legalább százszor rápillantunk a telefonunkra egy nap, akkor elég nagy az esélye, hogy a szemeink is fizetni fognak ezért a függőségért. Főleg, ha egyébként is már észrevettük, hogy nem mindig látunk rendesen vagy időnként elfárad a szemünk. Ha túl sokszor, túl sokáig bámuljuk a telefonunkat, akkor az fáradt, száraz szemhez vezethet, de akár fejfájás és homályos látás is kialakulhat. Úgyhogy a következőkben megmutatunk hét olyan tippet, ami segíthet abban, hogy ezt a szemfáradtságot és a hosszútávú szemkárosodást elkerüljük.

Okostelefonok
Forrás: pcmag.com

1) Pislogni, pislogni és pislogni. Minél gyakrabban pislogunk, annál nedvesebben tartjuk a szemünket és így kevésbé fog kiszáradni. Ha az okostelefonunk képernyőjét bámuljuk, akkor harmadannyiszor pislogunk, tehát tudatosan kell kényszeríteni magunkat a pislogásra.

2) Kerüljük el bármi áron, hogy tükröződjön a telefon kijelzője, pár száz forintért már vásárolhatunk olyan fóliát, ami segít a tükröződést elkerülni. Ráadásul ezekre a fóliákra az ujjlenyomatok sem tapadnak rá.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás