6 ok, amiért az okostelefon jó az egészségünkre nézve

Megosztás

Két idős nő
Forrás: geekinsider.com

3) Több tucat olyan applikációról tudunk a különféle mobil platformokon, amelyek segítenek a látási problémákkal küzdőknek. Akár ingyen, akár pár száz forintnyi dollárért beszerezhetünk olyan appokat, amelyek nagyító funkciót adnak és segítenek a legapróbb menüket is elolvasni.

4) Applikációk segítségével hozzátartozóink nyomonkövethetik egészségi állapotunkat, tehát ha például magas vérnyomással küzdünk, akkor éjjel-nappal friss információt kaphat a család az állapotunkról. Emellett más appok segítségével biztosíthatjuk azt, hogy ne felejtsük el bevenni a gyógyszereinket vagy ne felejtsünk el elmenni orvoshoz.

Idősek
Forrás: pinterest.com

5) A mostani okostelefonok tényleg szolgálhatnak már állapotjelzőként is, hiszen olyan applikációkat tölthetünk le, amelyek azonnal üzenetet küldenek egy beállított személynek, ha például elesünk. Ezt úgy érik el, hogy folyamatosan monitorozzák a napi tevékenységünket és ha bármilyen szokatlan inaktivitást vagy hirtelen mozgást tapasztalnak, akkor küldik is a jelzést sms-ben.

6) Ha nehezünkre esik a gépelés, akkor a hangalapú gépelés siethet segítségünkre, de most már olyan digitális segítők is rendelkezésünkre állnak, mint például Siri. Megkérhetjük rá, hogy 4 órakor szóljon nekünk, hogy menjünk ki a postáért és így tovább.

További okostelefonos tippek a szemünk egészségére vonatkozóan itt!

 

 

 

Köszönjük szépen!


Megosztás