2020 lesz az eddigi legmelegebb évünk?

Megosztás

Miért van az, hogy csak emlékeinkben él már a fehér karácsony? Lehet, hogy az idő múlásával másképp emlékezünk, vagy egyszerűen csak eltorzulnak, esetleg megszépülnek az emlékek?

Ha gyerekkorunkra emlékszünk vissza nem csak karácsonykor volt hó, de az egész adventi időszak alatt nagy pelyhek kápráztattak el. Szüleink, nagyszüleink szánkóval vittek haza az iskolából, a domboldalon pedig barátainkkal hógolyóztunk vagy épp hóembert építettünk. Most pedig pedig mi történik?

olvadó hó
Forrás: pghcitypaper.com

Egy héttel december előtt 6-8 Celsius fokot mérünk, esik az eső, szürke az időjárás. Ez semmilyen karácsony hangulatot nem ébreszt bennünk. Persze nem az időjárástól lesz az ünnep igazi ünnep. De igencsak hozzájárulhat egy kis havas táj ahhoz, hogy még ünnepibb hangulatba kerüljünk.

Jelenleg a decemberi időjáráson a világ szeme, mert ezen áll vagy bukik az, hogy 2020 lesz az utóbbi évek legmelegebb éve vagy sem. Remélhetőleg nem ugorja meg ezt a lécet, mert az semmi jót nem jelent. Van-e még innen visszaút? Lesznek még olyan teleink, amilyenek olyan mélyen bevésték magukat emlékezetünkbe?

klímaváltozás
Forrás: youmatter.world

Szakértő kiszámolták, hogy az idei november volt a második legmelegebb amióta csak mérni tudják. Egyedül a 2015-ös év novembere előzte meg. A Föld átlaghőmérséklete idén novemberben 13,8 Celsius fok volt, ami körülbelül 1 fokkal magasabb mint a 20. században mért novemberi átlaghőmérséklet.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás